Mansikkapiiras mantelipohjalla

Kaunis ja erittäin herkullinen piiras, jonka voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.

Neljälle-kuudelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 1 kananmuna
  • noin 1 l mansikoita
  • 1 prk aprikoosisosetta, lastenruokaa
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Sekoita mantelimassa ja kananmuna ja levitä pohjalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia.

3. Anna jäähtyä ja levitä päälle aprikoosisosetta. Laita päälle mansikoita. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!