Mansikkapiiras mantelipohjalla
Julkaistu
Kaunis ja erittäin herkullinen piiras, jonka voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 1 kananmuna
- noin 1 l mansikoita
- 1 prk aprikoosisosetta, lastenruokaa
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Sekoita mantelimassa ja kananmuna ja levitä pohjalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
3. Anna jäähtyä ja levitä päälle aprikoosisosetta. Laita päälle mansikoita. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto