Mansikkapiiras mantelipohjalla
Kaunis ja erittäin herkullinen piiras, jonka voit tarjoilla kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-kuudelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 150 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 1 kananmuna
- noin 1 l mansikoita
- 1 prk aprikoosisosetta, lastenruokaa
- mantelilastuja
Valmistusohje
1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Sekoita mantelimassa ja kananmuna ja levitä pohjalle. Paista uunissa 15-20 minuuttia.
3. Anna jäähtyä ja levitä päälle aprikoosisosetta. Laita päälle mansikoita. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut