Mainos

Mansikkapiirakka karkkivaahdolla

Piirakan tai pikkupiiraiden päälle valmistetaan täytteeksi rahkasta tehty vaahto, johon voi lisätä lempimakeisia. Mansikkapiirakkaan sopivat esimerkiksi Dajm- tai Marianne-karkkirouhe tai rouhittu valkosuklaa.

Ainekset

  • 1 iso piirakkavuoka tai 4 pyöreää pientä piirasvuokaa (esim. silikonia tai folio (halkaisija noin 15 cm)

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
  • tai 1 Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makeaan leivontaan (380 g)

Kypsälle pohjalle

  • noin 3 dl mansikkasurvosta

Täytevaahto

  • 1 tlk vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi tai laktoositon kerma)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tlk rahkaa (200 g) tai 100g rahkaa+ 100 g tuorejuustoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • noin 75 g rouhittua valkosuklaata, Dajm- tai Marianne-rouhetta tms. mielimakua

Koristeeksi

  • mansikoita
  • sitruunamelissan lehti
  • marianne tms. rouhetta

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti tee pieniä annospiiraita. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 15 min, kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella.

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää kesän edetessä muita marjoja esim. vadelmia, kirsikoita, mustikoita tai herukoita.

Voit tehdä piirakkapohjan myös itse.

Resepti: Arja Savela

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!