Mansikkapiirakka hyytelöllä
Tämä on oikea kesäunelma! Piirakan voi hyvin myös koristella tuoreilla vadelmilla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10-12 palaan
- 125 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl kidesokeria
- 1 pieni kananmuna
Täyte
- 1 ½ dl kahvikermaa
- 1 ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 tl vaniljasokeria
- ¾ l mansikoita
- 1 lasillinen punaviinimarjahyytelöä
- halutessasi, 2 rkl kirschiä (kirsikkaviinaa)
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja sokeri murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjiin reikiä ja tue reuna alumiinifoliosuikaleella. Paista pohja uunissa n. 20 minuuttia. Ota folio pois, kun puolet ajasta on kulunut. Irrota pohja vuoasta ja anna jäähtyä.
3. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuainen kattilassa. Anna poreilla hiljaa alimmalla mahdollisella lämmöllä samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Lisää vaniljasokeri kun täyte on jäähtynyt. Levitä kreemi kylmälle piirakkapohjalle ja aseta päälle halkaistuja marjoja. Sulata hyytelö, halutessasi kirschin kanssa, ja lusikoi piirakalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit