Sami Garam paistaa helpot kesän herkut grillissä. Kokeile maukkaita lettuja makeiden mansikoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pss ohukaisjauhetta
- voita paistamiseen
- 100 g mansikoita
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk vispikermaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mintunlehtiä
- 1 prk vaniljakastiketta
Mansikkasiirappi
- 5 mansikkaa
- 4 rkl sokeria
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl vettä
Valmistusohje
Tee joko lettutaikina itse tai sekoita taikina ohukaisjauheesta. Paista voissa, laakealla pannulla suuria lettuja. Viipaloi mansikat ja vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä ne rahkan kanssa ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.
Täytä ohukaiset ja mausta sisäosat vielä mintunlehdillä.
Tarjoa vaniljakastikkeen ja mansikkasiirapin kanssa.
Koristele annos lopuksi mintunlehdillä.
Viipaloi mansikat sokerin ja viinietikan sekaan kattilaan. Kaada päälle tilkka vettä ja keitä niin, että kattilassa on punaista siirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!