Mansikkaohukaiset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5658772/landscape16_9/515/290/6e3c4716ed943585b65e6383b9974e5c/XW/955658-5640.jpg)
Sami Garam paistaa helpot kesän herkut grillissä. Kokeile maukkaita lettuja makeiden mansikoiden kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 pss ohukaisjauhetta
- voita paistamiseen
- 100 g mansikoita
- 1 prk maitorahkaa
- 1 prk vispikermaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mintunlehtiä
- 1 prk vaniljakastiketta
Mansikkasiirappi
- 5 mansikkaa
- 4 rkl sokeria
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 0,5 dl vettä
Valmistusohje
Tee joko lettutaikina itse tai sekoita taikina ohukaisjauheesta. Paista voissa, laakealla pannulla suuria lettuja. Viipaloi mansikat ja vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä ne rahkan kanssa ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.
Täytä ohukaiset ja mausta sisäosat vielä mintunlehdillä.
Tarjoa vaniljakastikkeen ja mansikkasiirapin kanssa.
Koristele annos lopuksi mintunlehdillä.
Viipaloi mansikat sokerin ja viinietikan sekaan kattilaan. Kaada päälle tilkka vettä ja keitä niin, että kattilassa on punaista siirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka