Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

Mansikkavaahdon voit valmistaa hyvin pakastemarjoista. Hapan vadelmalikööri taittaa makua yllättävästi. Moussen on seistävä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 200 g mansikoita
  • 2 rkl + ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 3 dl kuohukermaa
  • sitruunamehua

Koristeluun

  • halutessasi tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata mansikat ja vatkaa kerma sopivan kovaksi. Säästä muutama mansikka koristeluun, laita loput tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi ½ rkl sokerin kera. Siivilöi pois siemenet ja laita pyree kulhoon.

2. Vatkaa munanvalkuainen ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sulata liivate miedolla lämmöllä vesitilkassa ja lisää mansikkapyreehen. Lisää tilkka sitruunamehua sekä vadelmalikööri. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, lisää tarvittaessa sokeria.

3. Jaa mousse jääkylmiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Koristele muutamalla kokonaisella mansikalla sekä sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!