Mansikkamousse vadelmaliköörin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665224/landscape16_9/515/290/dc88db36aef77181b10442682dc2ce2f/JI/899656-446.jpg)
Mansikkavaahdon voit valmistaa hyvin pakastemarjoista. Hapan vadelmalikööri taittaa makua yllättävästi. Moussen on seistävä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g mansikoita
- 2 rkl + ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- ½ rkl vadelmalikööriä
- 3 dl kuohukermaa
- sitruunamehua
Koristeluun
- halutessasi tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata mansikat ja vatkaa kerma sopivan kovaksi. Säästä muutama mansikka koristeluun, laita loput tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi ½ rkl sokerin kera. Siivilöi pois siemenet ja laita pyree kulhoon.
2. Vatkaa munanvalkuainen ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sulata liivate miedolla lämmöllä vesitilkassa ja lisää mansikkapyreehen. Lisää tilkka sitruunamehua sekä vadelmalikööri. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, lisää tarvittaessa sokeria.
3. Jaa mousse jääkylmiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Koristele muutamalla kokonaisella mansikalla sekä sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka