Mansikkamousse vadelmaliköörin kera
Mansikkavaahdon voit valmistaa hyvin pakastemarjoista. Hapan vadelmalikööri taittaa makua yllättävästi. Moussen on seistävä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g mansikoita
- 2 rkl + ½ rkl kidesokeria
- 1 rkl vettä
- 1 liivatelehti
- 1 munanvalkuainen
- ½ rkl vadelmalikööriä
- 3 dl kuohukermaa
- sitruunamehua
Koristeluun
- halutessasi tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata mansikat ja vatkaa kerma sopivan kovaksi. Säästä muutama mansikka koristeluun, laita loput tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi ½ rkl sokerin kera. Siivilöi pois siemenet ja laita pyree kulhoon.
2. Vatkaa munanvalkuainen ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sulata liivate miedolla lämmöllä vesitilkassa ja lisää mansikkapyreehen. Lisää tilkka sitruunamehua sekä vadelmalikööri. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, lisää tarvittaessa sokeria.
3. Jaa mousse jääkylmiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Koristele muutamalla kokonaisella mansikalla sekä sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan