Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikkavaahdon voit valmistaa hyvin pakastemarjoista. Hapan vadelmalikööri taittaa makua yllättävästi. Moussen on seistävä kylmässä 2 tuntia ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 200 g mansikoita
  • 2 rkl + ½ rkl kidesokeria
  • 1 rkl vettä
  • 1 liivatelehti
  • 1 munanvalkuainen
  • ½ rkl vadelmalikööriä
  • 3 dl kuohukermaa
  • sitruunamehua

Koristeluun

  • halutessasi tuoreita mansikoita

Valmistusohje

1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sulata mansikat ja vatkaa kerma sopivan kovaksi. Säästä muutama mansikka koristeluun, laita loput tehosekoittimeen ja sekoita pyreeksi ½ rkl sokerin kera. Siivilöi pois siemenet ja laita pyree kulhoon.

2. Vatkaa munanvalkuainen ja 2 rkl sokeria kovaksi vaahdoksi. Sulata liivate miedolla lämmöllä vesitilkassa ja lisää mansikkapyreehen. Lisää tilkka sitruunamehua sekä vadelmalikööri. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto, lisää tarvittaessa sokeria.

3. Jaa mousse jääkylmiin annosmaljoihin ja laita jääkaappiin 2 tunniksi. Koristele muutamalla kokonaisella mansikalla sekä sitruunamelissalla.

Lisää aiheesta:

Mustikkamousse makeiden lastujen keraEksoottinen hedelmävaahtoMansikkajäädyke mansikkakastikkeellaVadelmavaahtoa ja -sorbettiaVadelmavaahto sukaakeksien keraMansikkamousse
MarjamousseGluteenitonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marjamousse
  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Mustikkamousse makeiden lastujen kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mansikkamousse vadelmaliköörin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mansikkamousse appelsiiniliköörin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperimousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Mansikkamousse