Mansikkaletut
Oikeastaan kaikkia hedelmiä ja marjoja voi appelsiinimarinoida ja kääriä ne lettuihin. Voit valita kauden mukaan. Hieman vaniljajäätelöä maistuu hyvältä lettujen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- hieman sokeria ja suolaa
- 5 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 1 l mansikoita, viipaloituina
- 1 dl puristettua appelsiinimehua
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota noin vartti.
2. Paista sitten ohuita lettuja tavalliseen tapaan.
3. Viipaloi mansikat ja laita ne appelsiinimehuun vetäytymään.
4. Ota esiin uuninkestävä vuoka ja voitele se.
5. Laita letuille mansikoita, kääri ne rullalle ja laita vuokaan. Kaada letturullien päälle appelsiiniliemi. Sihtaa päälle tomusokeria ja laita vuoka uuniin kunnes sokeri on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa