Mansikkaletut

Oikeastaan kaikkia hedelmiä ja marjoja voi appelsiinimarinoida ja kääriä ne lettuihin. Voit valita kauden mukaan. Hieman vaniljajäätelöä maistuu hyvältä lettujen kera.

Neljälle

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • hieman sokeria ja suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 l mansikoita, viipaloituina
  • 1 dl puristettua appelsiinimehua
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen, laita vain ylävastus päälle. Vatkaa lettutaikina ja anna sen turvota noin vartti.

2. Paista sitten ohuita lettuja tavalliseen tapaan.

3. Viipaloi mansikat ja laita ne appelsiinimehuun vetäytymään.

4. Ota esiin uuninkestävä vuoka ja voitele se.

5. Laita letuille mansikoita, kääri ne rullalle ja laita vuokaan. Kaada letturullien päälle appelsiiniliemi. Sihtaa päälle tomusokeria ja laita vuoka uuniin kunnes sokeri on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.