Mansikkaleivokset lehtitaikinasta
Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!
20–30 kpl
- 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
- kananmunaa voiteluun
- raesokeria
Väliin
- 1-2 dl mansikkahilloa
- 5-8 dl mansikoita
- 1 tlk kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (1 dl kookoshiutaleita)
- 1 tlk maitorahkaa (250 g)
Valmistusohje
Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3–4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.
Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 5–10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.
Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta