Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkaleivokset lehtitaikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

20–30 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria

Väliin

  • 1-2 dl mansikkahilloa
  • 5-8 dl mansikoita
  • 1 tlk kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3–4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.

Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 5–10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!

Lisää aiheesta:

Gluteeniton raparperipiirakkaKesäinen mansikkakakkuTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteelläRaparperipiirakka valkosuklaallaOmenanyytit Arjan tapaanMarja-aroniapullat
LeivoksetMakeat leivonnaisetKevään juhlatMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Marionin raikkaat nokkosleivokset