Mansikkaleivokset lehtitaikinasta
Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!
20–30 kpl
- 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
- kananmunaa voiteluun
- raesokeria
Väliin
- 1-2 dl mansikkahilloa
- 5-8 dl mansikoita
- 1 tlk kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- (1 dl kookoshiutaleita)
- 1 tlk maitorahkaa (250 g)
Valmistusohje
Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3–4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.
Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 5–10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.
Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan