Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkakakkuset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sara näyttää, että mansikkaleivokset on helppoa valmistaa myös itse! Lämpimät kakkuset sulavat suussa vaniljajäätelön kera.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 150g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 200g kermaviiliä
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 tl kardemummaa
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ripaus ruokasoodaa
  • 1 rasia mansikoita
  • 50g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • loraus grenadinia

Valmistusohje

Laita kulhoon 150 g huoneenlämpöistä voita ja lisää joukkoon 2 dl sokeria. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää kaksi munaa ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon 1tl vanilja-aromia ja 1purkki kermaviiliä, sekoita aineet tasaiseksi.

Seuraavaksi lisää kuivat aineet: 3,5 dl jauhoja, 1tl leivinjauhoja, ripaus ruokasoodaa ja 1tl kardemummaa. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Voitele metallimuotit voilla ja lisää jokaisen muotin pohjalle pieni loraus grenadiinisiirappia sekä 1/2 rkl tummaa sokeria. Laita niiden päälle mansikkaviipaleita niin, että metallivuoan pohja täyttyy. Täytä loput muotista taikinalla ja laita muotit uniin 180 asteeseen, noin 30 minuutiksi. Kun mansikkakakkuset on otettu uunista, anna niiden jäähtyä noin 20 minuuttia. Käännä muotti ylösalaisin niin, että siitä tulee kaunis leivos. Tarjoile mansikkaleivos vaniljajäätelön kera.

Resepti: Sara la Fountain

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Suklaakupu, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Annin Amerikan serkun banaanikakku Omena-toscapiirakkaPähkinäinen mustikkatorttuBanaanikakku kahdella tavallaSuklainen keksikakku
MansikkakakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku