Mansikkakakku

Tämä on kakku sinulle, joka haluat vain vähän kakkupohjaa ja enemmän marjoja. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera.

Neljälle

  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 l tuoreita mansikoita

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita mukaan appelsiinimehu ja jauhot, joihin olet yhdistänyt leivinjauheen.

2. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Asettele kakun päälle tuoreita, perattuja mansikoita ja tarjoile kermavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.