Mansikkakakku
Mansikkakakku on kevään juhlissa ehdoton herkku. Tämän kakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin kuohuvaa juotavaa.
Pohja
- 1½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa
Täyte
- 2½ dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
- tai vaniljakastiketta (1 tlk), vähälaktoosinen käy
- 250 g maitorahkaa tai sitruunarahkaa, vähälaktoosinen käy (1 tlk)
Väliin
- 2 dl mansikkasurvosta
- 2 dl viipaloituja mansikoita
Kostutukseen
- 1 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 250 g mansikoita (½ l)
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile mansikkakakku heti teon jälkeen. Jos taas pidät pehmeämmästä kakusta, anna mansikkakakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku vasta tämän jälkeen.
Sulata taikinalevyt ja kauli kolmesta levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.
Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rakkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.
Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje