Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikkakakku on kevään juhlissa ehdoton herkku. Tämän kakun kanssa ei tarvitse tarjoilla muuta kuin kuohuvaa juotavaa.

Pohja

  • 1½ pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa

Täyte

  • 2½ dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta
  • tai vaniljakastiketta (1 tlk), vähälaktoosinen käy
  • 250 g maitorahkaa tai sitruunarahkaa, vähälaktoosinen käy (1 tlk)

Väliin

  • 2 dl mansikkasurvosta
  • 2 dl viipaloituja mansikoita

Kostutukseen

  • 1 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 250 g mansikoita (½ l)
  • 1 ruukku minttua

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile mansikkakakku heti teon jälkeen. Jos taas pidät pehmeämmästä kakusta, anna mansikkakakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa. Koristele kakku vasta tämän jälkeen.

Sulata taikinalevyt ja kauli kolmesta levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7 - 10 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rakkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunlehdin. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile kakku heti. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Mansikka-kaurakeksikakkuÄitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläKesäinen mansikkakakkuSuklaakeksikakku äidilleMansikka-juustokakku suklaapohjallaKaurakeksikakku
MansikkakakkuMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Mansikkakakku
  • 18.6.11:57
    Viiden jälkeen

    Pistaasi-mansikkajuustokakku

  • 17.06.202408:52
    Juhannus

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.06.202413:50
    Marenki

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 14.07.202012:18
    mansikka

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku