Mansikkakääretorttu
Kääretorttua ei välttämättä tarvitse tehdä valkoisiin vehnäjauhoihin, vaan siihen sopivat hyvin esimerkiksi sämpylä- tai ruisjauhot.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 15 viipaletta
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 ½ dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl mansikkasurvosta
- 1 dl rahkaa tai tuorejuustoa
- 1 dl kermaa
- n. ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
- mansikoita
Valmistusohje
Täytteeksi laitetaan mansikkasurvosta, joka kostuttaa kääretorttua mukavasti
Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon sämpyläjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä mansikkasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.
Tarjoile mansikoiden kera.
VINKKI: Rahka- tai tuorejuustotäytettä voi valmistaa kaksinkertaisen annoksen eli tölkillisestä rahkaa ja kermaa jättää osan myös päälle koristeeksi. Vaahtokohtiin on helppo laittaa mansikoita koristeeksi.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan