Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kääretorttua ei välttämättä tarvitse tehdä valkoisiin vehnäjauhoihin, vaan siihen sopivat hyvin esimerkiksi sämpylä- tai ruisjauhot.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

n. 15 viipaletta

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2 dl mansikkasurvosta
  • 1 dl rahkaa tai tuorejuustoa
  • 1 dl kermaa
  • n. ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • mansikoita

Valmistusohje

Täytteeksi laitetaan mansikkasurvosta, joka kostuttaa kääretorttua mukavasti

Vatkaa kananmunat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää hyvään vaahtoon sämpyläjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7-10 min. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä mansikkasurvos ensin tortulle ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle rahkaseos. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Tarjoile mansikoiden kera.

VINKKI: Rahka- tai tuorejuustotäytettä voi valmistaa kaksinkertaisen annoksen eli tölkillisestä rahkaa ja kermaa jättää osan myös päälle koristeeksi. Vaahtokohtiin on helppo laittaa mansikoita koristeeksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Suklaa-vaniljakääretorttuKarkkikääretorttuRukiinen SuklaakääretorttuRuiskääretorttu mämmimousellaMustikkapiirakka kermaviilitäytteelläDiabeetikon kääretorttu
KääretorttuKevään juhlatKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella