Mansikkajäädyke mansikkakastikkeella

Raikas, kylmä ja kuohuva – hieno jälkiruoka kesäpäivälle.

Kuudelle

  • 5 mansikkaa
  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 1 dl mansikkamehutiivistettä

Mansikkakastike

  • ½ l mansikoita
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua

Koristeluun

  • tähtianiksia

Valmistusohje

1. Hienonna mansikat. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimän koostumus on. Sekoita mansikat, mansikkamehu ja keltuaisvaahto. Lisää kerma. Kaada taikina vuokaan ja pakasta 5 tuntia.

2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Laita kastikkeeseen tulevat mansikat korkeaan astiaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Soseuta kuohuvaksi sauvasekoittimella.

3. Lusikoi mansikkakastiketta kauniisiin laseihin. Laita päälle jäädykettä ja koristele tähtianiksin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja