Raikas, kylmä ja kuohuva – hieno jälkiruoka kesäpäivälle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 5 mansikkaa
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl mansikkamehutiivistettä
Mansikkakastike
- ½ l mansikoita
- ½ dl kidesokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- tähtianiksia
Valmistusohje
1. Hienonna mansikat. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimän koostumus on. Sekoita mansikat, mansikkamehu ja keltuaisvaahto. Lisää kerma. Kaada taikina vuokaan ja pakasta 5 tuntia.
2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Laita kastikkeeseen tulevat mansikat korkeaan astiaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Soseuta kuohuvaksi sauvasekoittimella.
3. Lusikoi mansikkakastiketta kauniisiin laseihin. Laita päälle jäädykettä ja koristele tähtianiksin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.