Mansikkajäädyke mansikkakastikkeella
Raikas, kylmä ja kuohuva – hieno jälkiruoka kesäpäivälle.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 5 mansikkaa
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 1 dl mansikkamehutiivistettä
Mansikkakastike
- ½ l mansikoita
- ½ dl kidesokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Koristeluun
- tähtianiksia
Valmistusohje
1. Hienonna mansikat. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimän koostumus on. Sekoita mansikat, mansikkamehu ja keltuaisvaahto. Lisää kerma. Kaada taikina vuokaan ja pakasta 5 tuntia.
2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Laita kastikkeeseen tulevat mansikat korkeaan astiaan sokerin ja sitruunamehun kanssa. Soseuta kuohuvaksi sauvasekoittimella.
3. Lusikoi mansikkakastiketta kauniisiin laseihin. Laita päälle jäädykettä ja koristele tähtianiksin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan