Mansikkahyydyke
Tämä jälkiruoka maistuu kesältä. Tee joko iso vuoallinen, tai jaa hyydyke kauniisiin annoslaseihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 l mansikoita
- 4 kananmunaa, jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 10 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta mansikat, säästä muutama kokonainen koristeluun. Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata ne miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunankuori ja mansikkasose. Vatkaa kerma yhdessä kulhossa ja valkuaiset toisessa kovaksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet mansikkaseokseen, lisää sitten kerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
3. Kaada hyydyke vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele mansikoilla, kun hyydyke on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta