Mansikkahyydyke
Tämä jälkiruoka maistuu kesältä. Tee joko iso vuoallinen, tai jaa hyydyke kauniisiin annoslaseihin.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 l mansikoita
- 4 kananmunaa, jaettuna keltuaisiin ja valkuaisiin
- 2 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 10 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta mansikat, säästä muutama kokonainen koristeluun. Laita liivatelehdet likoamaan tilkkaan vettä 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata ne miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri valkoiseksi. Lisää sitruunankuori ja mansikkasose. Vatkaa kerma yhdessä kulhossa ja valkuaiset toisessa kovaksi vaahdoksi. Sekoita liivatteet mansikkaseokseen, lisää sitten kerma ja viimeiseksi valkuaisvaahto.
3. Kaada hyydyke vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin. Koristele mansikoilla, kun hyydyke on hyytynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa