Mainos

Mansikkahampurilaiset

Kokeile makeita mansikoilla täytettyjä hampurilaisia! Voit leipoa sämpylät itse tai käyttää hampurilaisiin valmiita pullia. Nämä hampurilaiset täytetään mansikkasurvoksella ja tuorejuustolla.

10 kpl

  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 rkl öljyä
  • 4 dl Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja (tai Sämpyläjauhoja)
  • 2 - 2½ dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 2 - 3 rkl seesaminsiemeniä

Väliin

  • 2 dl mansikkasurvosta tai valmis mansikkakastiketta
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • ½ l mansikoita viipaloituina
  • mintun- tai sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja öljy. Alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele niistä matalia leveitä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa 10 min.

Valmista hampurilaiset: Halkaise sämpylä, laita väliin mansikkasurvosta tai -kastiketta ja anna sämpylän kostua. Laita sen jälkeen väliin kerma-tuorejuustoseosta, mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!