Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkahampurilaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

10 kpl

  • 3 dl vettä tai maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 rkl öljyä
  • 4 dl Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja (tai Sämpyläjauhoja)
  • 2 - 2½ dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1 dl vettä tai maitoa
  • 2 - 3 rkl seesaminsiemeniä

Väliin

  • 2 dl mansikkasurvosta tai valmis mansikkakastiketta
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl tomusokeria
  • 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • ½ l mansikoita viipaloituina
  • mintun- tai sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja öljy. Alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele niistä matalia leveitä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.

Paista 225-asteisessa uunissa 10 min.

Valmista hampurilaiset: Halkaise sämpylä, laita väliin mansikkasurvosta tai -kastiketta ja anna sämpylän kostua. Laita sen jälkeen väliin kerma-tuorejuustoseosta, mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Kreikkalainen fetaleipäVappuhampurilaisetMansikkaleivokset lehtitaikinastaVekkulit sämpylätSämpyläpuustitTarte Tatin -paistokset omena-calvadostäytteellä
PullatMakeat leivonnaisetKananmunatonKevään juhlatMyllyn ParasJälkiruoatHedelmät ja marjat

Kokeile makeita mansikoilla täytettyjä hampurilaisia! Voit leipoa sämpylät itse tai käyttää hampurilaisiin valmiita pullia. Nämä hampurilaiset täytetään mansikkasurvoksella ja tuorejuustolla.

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku