Mansikkahampurilaiset
Kokeile makeita mansikoilla täytettyjä hampurilaisia! Voit leipoa sämpylät itse tai käyttää hampurilaisiin valmiita pullia. Nämä hampurilaiset täytetään mansikkasurvoksella ja tuorejuustolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
10 kpl
- 3 dl vettä tai maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl kardemummaa
- 3 rkl öljyä
- 4 dl Emännän Puolikarkeita Vehnäjauhoja (tai Sämpyläjauhoja)
- 2 - 2½ dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
Pinnalle
- 1 dl vettä tai maitoa
- 2 - 3 rkl seesaminsiemeniä
Väliin
- 2 dl mansikkasurvosta tai valmis mansikkakastiketta
- 2 dl vispikermaa
- 3 rkl tomusokeria
- 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
- ½ l mansikoita viipaloituina
- mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn nesteeseen. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja öljy. Alusta taikinaksi jauhoilla käsin tai koneella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
Leivo kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 10 palaan. Pyörittele niistä matalia leveitä sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi peitettyinä. Voitele sämpylöiden pinta vedellä tai maidolla, ripottele pinnalle halutessasi seesaminsiemeniä.
Paista 225-asteisessa uunissa 10 min.
Valmista hampurilaiset: Halkaise sämpylä, laita väliin mansikkasurvosta tai -kastiketta ja anna sämpylän kostua. Laita sen jälkeen väliin kerma-tuorejuustoseosta, mansikkaviipaleita ja mintunlehtiä.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti