Mansikkacrepit jäätelön kera
Crepien valmistamisessa riittää puuhaa, mutta se on onneksi mukavaa. Kun täytät nämä ohukaiset suosikkiherkuillasi, saat juhlavan jälkiruoan. Tähän reseptiin olemme valinneet täytteeksi marinoidut mansikat.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 12 crepiä
Crepit
- 2 kananmunaa
- 2 munankeltuaista
- ½ dl sokeria
- ½ tl vanilliinisokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 25 g voita
- ½ dl kermaa
- 1½ dl maitoa
- ½ dl vettä
- 1/4 tl suolaa
Täyte
- ½ l mansikoita
- ½ dl appelsiinilikööriä
Tarjoiluun
- 2 rkl tomusokeria
- 25 g sulatettua voita
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
1. Crepit: Sekoita keskenään kananmunat, munankeltuaiset, sokeri ja jauhot sekä hieman maitoa. Sulata voi ja lisää se seokseen. Lisää myös kerma, vesi, loput maidosta sekä suola. Anna taikinan levätä 2 tunnin ajan. Paista crepit kuumalla pannulla niin ohuiksi kuin mahdollista. Aseta ne lautaselle siten, että kunkin crepin välissä on liuska voipaperia, jotta crepit saa erilleen toisistaan.
2. Purista mansikat ja viipaloi ne. Pane kulhoon ja kaada päälle likööri. Sekoita varovasti niin että likööri leviää kaikille mansikoille. Anna marinoitua 2 tunnin ajan. Jos käytät pakastemansikoita, marinoi ne jäisinä vain 20 minuutin ajan.
3. Täytä crepit marinoiduilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua. Kaada päälle sulatettu voi ja ripottele pinnalle vielä tomusokeria. Tarjoa vaniljajäätelö erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa