Mansikka-marenkirulla
Mikä sopisi paremmin kesäherkuttelun jälkiruoaksi kuin ihastuttava mansikoilla höystetty marenkirulla! Mansikat voi korvata myös muilla marjoilla tai hedelmillä. Resepti on kirjasta Hellapoliisi: Kodin juhlakirja (readme.fi).
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 munan valkuaista
- 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 1 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 100 g maitorahkaa
- 1 tl vaniljasokeria
- sokeria maun mukaan
- 1-2 dl mansikoita
Pinnalle
- mansikoita
- sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää Siro sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Levitä marenkivaahto leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kumoa marenkilevy leivinpaperin päälle ja irrota varovasti toinen leivinpaperi.
Tässä kohtaa marenki saattaa joistakin kohdista hieman revetä, mutta se ei haittaa.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka.
Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
Levitä seos marenkilevyn päälle ja lohko tai viipaloi päälle mansikoita.
Kääri leivinpaperia apuna käyttäen marenkilevy rullalle.
Nosta varovasti tarjoiluvadille.
Koristele mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti