Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-mangotäytekakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äitienpäivän kunniaksi leivotaan sydämenmuotoinen mansikoilla ja mangolla täytetty kakku. Herkkulista äitienpäivää!

Pieneen sydänvuokaan noin 6:lle

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl karkeita tai erikoisvehnäjauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta

Leivitykseen

  • margariinia
  • korppujauhoja

Kostutus

  • 1½-2 dl mansikkamehua tai säilykemangon lientä

Täyte ja päälle

  • 2 dl mansikkasosetta
  • 3 dl mansikoita
  • 1 tlk säilykemangoa (n. 300 g / keskikoko)

Kermarahkaseos

  • 2 dl kuohukermaa
  • (1 tlk)
  • 2 dl maitorahkaa (1 tlk)
  • ½ dl sokeria
  • n. 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja karkeat vehnäjauhot keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Voitele pienehkö kakkuvuoka rasvalla ja leivitä pinta korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla alatasolla 15-20 minuuttia riippuen vuoan laakeudesta. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja puoliksi pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää kermavaahtoon rahka.

Nosta kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta pohjaa lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle mansikkasosetta ja mangonviipaleita (säästä osa koristeeksi) ja sen päälle kermarahkaa. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä lastalla loppu kermarahka kakun päälle ja reunoille ohuelti. Koristele mansikoilla ja mangoviipaleilla.

Vinkkejä:

- Huoneen lämpöiset munat vaahtoutuvat paremmin kuin jääkaappikylmät. Vanhemmat kananmunat vaahtoutuvat tuoreita paremmin.

- Tee kakkupohja etukäteen valmiiksi ja täytä se jo tarjoilua edeltävänä päivänä, näin saat mehevän täytekakun.

- Kakkupohjaan sopivat parhaiten karkeat vehnäjauhot tai erikoisvehnäjauhot, sillä ne eivät paakkuunnu ja niissä oleva karkeampi raekoko tuo ilmavimman tuloksen munavaahdossa.

- Muista voidella kakkuvuoka huolellisesti joka kohdasta, ripottele sen päälle korppujauhoja ja pyörittele kakkuvuokaa huolellisesti niin, että joka kohdassa on korppujauhotusta.

- Kumoa kakkupohja parin minuutin kuluessa uunista ottamisen jälkeen, ettei se jämähdä vuokaan kiinni.

- Voit kostuttaa kakun vaniljasokerilla makeutetulla maidolla, sokeroidulla sitruunamehulla, sitruunalimonadilla, sitruunakivennäisvedellä, siiderillä tai hedelmäsäilyketölkin liemellä. Liköörillä saat kostutusliemeen juhlavan säväyksen.

- Koristele kakku samana päivänä kuin tarjoilet, niin kakun ulkonäkö on mahdollisimman kaunis!

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Itsenäisyyspäivän Mustikka-KermakakkuTässäkö kevään suloisin herkku? Kaunis ja maistuva töpöhäntäkakku hurmaa syöjänsäPaluu menneisyyteen: Suomalaisten juhlapöydän kiistaton ykkönen – näin teet täydellisen mansikkakakunBlue Velvet -täytekakku ItsenäisyyspäiväksiNaked TaatelikakkuPääsiäisen täytekakku
TäytekakkuMakeat leivonnaisetÄitienpäiväMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 17.06.202408:52
    Mansikkakakku

    Klassinen mansikkakakku

  • 14.07.202012:18
    Mansikkakakku

    Katin helppo mansikkavuokakakku – nopeasti valmistuva kesäkakku

  • 02.12.201909:00
    Itsenäisyyspäivä

    Itsenäisyyspäivän Mustikka-Kermakakku

  • 14.10.201908:24
    Kakku

    Puolukka-kinuskikakku – Annin gluteeniton kakku