Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

Julkaistu 02.12.2016 09:06

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita puolet jauhoseoksesta vaahtoon. Sekoita sulatetut mustikat taikinaan. Lisää kookoshiutaleet ja loppu jauhoseos sekä jäähtynyt sula rasva taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää varovasti elintarvikeväriä, jotta saat sinisen kakkupohjan. Kaada taikina reunalliselle isolle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä pinta tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 min. Kumoa leivinpaperille, jolle on levitetty sokeria. Anna jäähtyä.
  • Valmista valkoinen vaahto vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokerit. Leikkaa kakkutaikinalevy neljään osaan eli noin 15 x 15 cm neliöiksi. Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle vaahtoa ja halutessa mustikoita. Nosta toinen levy päälle, kostuta, levitä mustikoita ja vaahtoa. Tee kolmas ja neljäs kerros samoin. Levitä vaahtoa vielä kakun päälle ja ympärille lastan avulla tasoittaen.
  • Koristele sinisin koristein kauniiksi. Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.
  • Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä Oy

Valmistusohje

Kotitalousopettaja Arja Elina Laineen Blue Velvet -kakku on sininen muunnos klassisesta täyteläisestä Red Velvet -kakusta. Blue Velvet -kakku sopii hyvin itsenäisyyspäivään.

nelikerroksinen suorakaiteenmallinen täytekakku (15 x 15 cm)

2                    munaa

2         dl        sokeria

4         dl        Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja

2          tl        leivinjauhetta

2          tl        vaniljasokeria

2         dl        mustikoita (kotimaisia, pakaste)

1         dl        kookoshiutaleita

150      g        sulatettua voita tai kookosöljyä

n. 1      tl        sinistä elintarvikeväriä (Oetker, nestemäinen)

Valkoinen vaahto:

2         dl        vaahtoutuvaa kermaa

200      g        maustamatonta tuorejuustoa

400      g        vaniljarahkaa

½         dl        tomusokeria

2          tl        vaniljasokeria

(Lisäksi:

5         dl        mustikoita)

Kostutus:

1-1½   dl        maitoa tai laktoositonta maitojuomaa

1          tl        vaniljasokeria

Pinnalle:

2 dl     sinivalkoisia ranskalaisia pastilleja (Panda perinteinen) tai sinivalkoisia koristerakeita tai makeisia

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran Sydämellinen lakritsi-marenkikakkuBlue Velvet -täytekakku ItsenäisyyspäiväksiPinkit mokkapalat täysjyväjauhoihinValkosuklaa-mansikkakääretorttuPääsiäisen täytekakkuMansikkakakku
Myllyn ParasJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Myllyn Paras
  • 18.12.201708:09
    Joululaatikot

    Bataattilaatikko

  • 02.12.201609:06
    Jälkiruoat

    Blue Velvet -täytekakku Itsenäisyyspäiväksi

  • 30.11.201609:49
    Jälkiruoat

    Lakritsiset joulukuusipiparit

  • 29.11.201610:58
    Välipalat

    Nyhtökaura-joulutortut

  • 28.11.201612:25
    Jälkiruoat

    Riisipuuro-sekahedelmäkiisseli-triffle