Mansikka-kiivipiiras
Tämä ihana kesäjälkiruoka ei tarvitse lisukkeeksi kermaa tai jäätelöä. Voit totta kai vaihtaa mansikat ja kiiviin mihin tahansa muihin hedelmiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 100 g mantelimassaa
- tilkka maitoa
- 2 dl vaniljakreemiä
- 3 kiiviä
- ½ l mansikoita
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot kulhossa, työstä sitten taikina veden kanssa ja laita kylmään 1 tunniksi.
2. Ota esiin matala piirasvuoka.
3. Valmista vaniljakreemi ja anna sen jäähtyä.
4. Sekoita mantelimassa tilkkaan maitoa, jotta siitä tulee helpommin levittyvää.
5. Kuori ja viipaloi kiivi ja puolita viipaleet. Viipaloi myös mansikat.
6. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
7. Kaulitse taikina pyöreäksi, hieman suuremmaksi kuin vuoka. Vuoraa vuoka taikinalla ja käännä sen ympärille reuna. Pistele pohja ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Levitä mantelimassa piiraskuorelle ja peitä vaniljakreemillä. Asettele kiiviviipaleet ja mansikkaviipaleet kauniiksi kuvioksi kreemin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan