Mansikka-kiivipiiras
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673396/landscape16_9/515/290/83c8c7c24eb4e6d958b60a7cc3afa182/ni/934381-5417.jpg)
Tämä ihana kesäjälkiruoka ei tarvitse lisukkeeksi kermaa tai jäätelöä. Voit totta kai vaihtaa mansikat ja kiiviin mihin tahansa muihin hedelmiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 150 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ dl kylmää vettä
Täyte
- 100 g mantelimassaa
- tilkka maitoa
- 2 dl vaniljakreemiä
- 3 kiiviä
- ½ l mansikoita
Valmistusohje
1. Nypi voi ja jauhot kulhossa, työstä sitten taikina veden kanssa ja laita kylmään 1 tunniksi.
2. Ota esiin matala piirasvuoka.
3. Valmista vaniljakreemi ja anna sen jäähtyä.
4. Sekoita mantelimassa tilkkaan maitoa, jotta siitä tulee helpommin levittyvää.
5. Kuori ja viipaloi kiivi ja puolita viipaleet. Viipaloi myös mansikat.
6. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
7. Kaulitse taikina pyöreäksi, hieman suuremmaksi kuin vuoka. Vuoraa vuoka taikinalla ja käännä sen ympärille reuna. Pistele pohja ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
8. Levitä mantelimassa piiraskuorelle ja peitä vaniljakreemillä. Asettele kiiviviipaleet ja mansikkaviipaleet kauniiksi kuvioksi kreemin päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka