Kesällä maistuu suussa sulava mansikkakakku! Tämä herkullinen kakku tehdään valmiista kauramurotaikinasta.
Ainekset
- Pohj
a
- 1-(2) pkt kauramurotaikinaa eli 2 (-4)levyä
Täyte
- 2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maustettua maitorahkaa
Väliin
- 2 dl soseutettuja mansikoita
- 2 dl viipaloituja mansikoita
Kostutukseen
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 250 g mansikoita
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Sulata taikinalevyt ja kauli jokaisesta levystä leivinpaperin päällä iso, ruokalautasen kokoinen pyöreä kakkupohja. Voit tehdä kakkuun 2-4 kerrosta. Paista kutakin kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-9 min ja jäähdytä.
Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.
Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.
Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!