Mansikka-kaurakeksikakku
Kesällä maistuu suussa sulava mansikkakakku! Tämä herkullinen kakku tehdään valmiista kauramurotaikinasta.
Ainekset
- Pohj
a
- 1-(2) pkt kauramurotaikinaa eli 2 (-4)levyä
Täyte
- 2 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
- 250 g maustettua maitorahkaa
Väliin
- 2 dl soseutettuja mansikoita
- 2 dl viipaloituja mansikoita
Kostutukseen
- 1 dl rasvatonta maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 250 g mansikoita
- 1 ruukku minttua
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Sulata taikinalevyt ja kauli jokaisesta levystä leivinpaperin päällä iso, ruokalautasen kokoinen pyöreä kakkupohja. Voit tehdä kakkuun 2-4 kerrosta. Paista kutakin kakkupohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 7-9 min ja jäähdytä.
Valmista täyte vatkaamalla vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka.
Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja puolet rahkaseoksesta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin ja mintunoksin.
Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Maku säilyy silti makoisana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan