Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikka-basilikasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Viikko päätetään Makujen keittiössä raikkaalla sitruunapiirakalla. Piirakan seurana voi tarjoilla tuoreista mansikoista ja basilikan lehdistä valmistettua salaattia.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 paketti (500 g) murotaikinaa
  • 7 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 sitruunaa
  • 3 dl kermaa
  • tomusokeria
  • 250 g mansikoita
  • puoli ruukkua basilikaa
  • sokeria
  • balsamico-siirappia

Valmistusohje

Lämmitä uuni 200-asteiseksi.

Painele sulanut ja huoneenlämpöinen murotaikina korkeareunaiseen irtopohjaiseen vuokaan reunojen yläosaan saakka. Siisti reunat. Vuoan pohjalle voi leikata leivinpaperiympyrän helpottamaan valmiin piirakan siirtämistä tarjolle.

Laita vuokaan leivinpaperiarkki ja painele se tiiviisti taikinaa vasten. Leikkaa pois ylimääräinen leivinpaperi, jottei se syty uunissa palamaan. Täytä vuoka kuivilla herneillä ja laite se uuniin 15 minuutiksi. Poista herneet ja leivinpaperi ja paista vielä viisi minuuttia.

Ota piirakkapohja uunista ja laske uunin lämpötila 140-asteeseen. Valmista täyte pohjan esipaistuessa.

Raasta hyvin pestyistä sitruunoista kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kerma ja sekoita. Siivilöi joukkoon sitruunamehu ja sekoita hyvin.

Kaada täyteseos piirakkapohjaan ja paista uunissa noin tunti tai kunnes täyte on jähmettynyt.

Jäähdytä piirakka ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Poista mansikoista kannat ja siivuta mansikat. Irrota basilikasta lehdet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään mansikat ja basilika, mausta halutessasi sokerilla.

Jaa salaatti tarjoiluvuokiin ja kaada päälle hieman balsamico-siirappia.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaLuumupiirasMansikkapiirakka hyytelölläPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraAmerikkalainen sitruunamarenkipiirasJuustopiirakka
MarjasalaattiKasvisruokaVideoreseptitJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Marjasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Juustosalaatti

    Mansikkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sokeriin kastetut viinimarjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sesongin marjat ja melonipallot

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Appelsiinisalaatti mansikkakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoidut marjat mascarponejuustolla