Mansikka-basilikasalaatti
Viikko päätetään Makujen keittiössä raikkaalla sitruunapiirakalla. Piirakan seurana voi tarjoilla tuoreista mansikoista ja basilikan lehdistä valmistettua salaattia.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 1 paketti (500 g) murotaikinaa
- 7 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 5 sitruunaa
- 3 dl kermaa
- tomusokeria
- 250 g mansikoita
- puoli ruukkua basilikaa
- sokeria
- balsamico-siirappia
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
Painele sulanut ja huoneenlämpöinen murotaikina korkeareunaiseen irtopohjaiseen vuokaan reunojen yläosaan saakka. Siisti reunat. Vuoan pohjalle voi leikata leivinpaperiympyrän helpottamaan valmiin piirakan siirtämistä tarjolle.
Laita vuokaan leivinpaperiarkki ja painele se tiiviisti taikinaa vasten. Leikkaa pois ylimääräinen leivinpaperi, jottei se syty uunissa palamaan. Täytä vuoka kuivilla herneillä ja laite se uuniin 15 minuutiksi. Poista herneet ja leivinpaperi ja paista vielä viisi minuuttia.
Ota piirakkapohja uunista ja laske uunin lämpötila 140-asteeseen. Valmista täyte pohjan esipaistuessa.
Raasta hyvin pestyistä sitruunoista kuori ja purista mehu. Sekoita kuoriraaste, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kerma ja sekoita. Siivilöi joukkoon sitruunamehu ja sekoita hyvin.
Kaada täyteseos piirakkapohjaan ja paista uunissa noin tunti tai kunnes täyte on jähmettynyt.
Jäähdytä piirakka ja laita se jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
Poista mansikoista kannat ja siivuta mansikat. Irrota basilikasta lehdet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Sekoita keskenään mansikat ja basilika, mausta halutessasi sokerilla.
Jaa salaatti tarjoiluvuokiin ja kaada päälle hieman balsamico-siirappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan