Mannersilakat

Nämä silakat tarjoillaan perunapyreen, voisulan sekä puolukkasurvoksen kera.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 1 dl korppujauhoja
  • voita paistamiseen
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Marinadi

  • ½ nippu tilliä
  • ½ dl kermaviiliä
  • ½ dl majoneesia
  • 1 rkl savustamatonta mätitahnaa
  • 1 rkl anjovislientä
  • ½ prk anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • perunapyreetä
  • voisulaa
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Marinadi: Hienonna anjovisfileet ja tilli. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele mukaan silakkafileet, anna marinoitua kylmässä vähintään muutama tunti.

2. Paneroi kalat kevyesti korppujauhoissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista silakat rapeiksi runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoile fileet kuumina perunapyreen, voisulan ja puolukkasurvoksen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!