Mannersilakat
Nämä silakat tarjoillaan perunapyreen, voisulan sekä puolukkasurvoksen kera.
Neljälle
- 16 silakkafileetä
- 1 dl korppujauhoja
- voita paistamiseen
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Marinadi
- ½ nippu tilliä
- ½ dl kermaviiliä
- ½ dl majoneesia
- 1 rkl savustamatonta mätitahnaa
- 1 rkl anjovislientä
- ½ prk anjovisfileitä
Tarjoiluun
- perunapyreetä
- voisulaa
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Marinadi: Hienonna anjovisfileet ja tilli. Sekoita marinadin ainekset ja kääntele mukaan silakkafileet, anna marinoitua kylmässä vähintään muutama tunti.
2. Paneroi kalat kevyesti korppujauhoissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista silakat rapeiksi runsaassa voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile fileet kuumina perunapyreen, voisulan ja puolukkasurvoksen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan