Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mangopiirakka pullataikinasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 1 uunipellillinen, n. 16 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (8 kpl, pakaste) tai
  • 3 dl nesteeseen tehty annos pullataikinaa, ohje www.myllynparas.fi

Täyte

  • 2 tlk mangoa kuutioina (2 x säilyke 250/420 g) tai tuoretta 500 g
  • 100 g valkosuklaata raasteena
  • 2 tlk lime-valkosuklaarahkaa (400 g)
  • 2 munaa
  • 1 dl kuivattua mango- tms. kuivattuja hedelmäpaloja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (hopeakuulia)

Valmistusohje

Myllyn Paras -pullataikinalevyt ovat erittäin käteviä pullapohjaisten piirakoiden pohjaksi. Yhden kilon pakkauksessa on 8 kpl taikinalevyjä, joten ne riittävät erittäin hyvin uunipellilliseen piirakkaa. Tämä määrä vastaa noin 3 dl:n pullataikinaa.

Pullataikinalevyt sopivat myös laktoosi-intolerantikoille, sillä ne ovat laktoosittomia. Levyissä ei myöskään ole käytetty lainkaan säilöntäaineita.

Katso Arjan opasvideo piirakan valmistamiseen

Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.

Pirteän keväinen ja maukas mangopiirakka syntyy käden käänteessä Myllyn Paras -pullataikinalevyistä. Innokkaimmat kotileipurit voivat toki tehdä pullataikinansa itse.

Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 min ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän, esim. työpäivän ajan tai yön yli.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä seos kohonneelle piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. Koristele hopeakuulilla halutessa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

MustikkapullatRommi-luumupiirakkaRaparperipiirakka pullataikinastaPääsiäisrahkapullatKuningatar-pullaneliötKuningatarpiirakka pullataikinasta
HedelmäpiirakkaKevään juhlatMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäpiirakka
  • 01.11.202415:05
    Halloween

    Kurpitsapiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hedelmänyytit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Aprikoosipiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Piirakka karamellisoitujen hedelmien kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Kuumat hedelmät