Mainos

Mangopiirakka pullataikinasta

Pirteän keväinen ja maukas mangopiirakka syntyy käden käänteessä Myllyn Paras -pullataikinalevyistä. Innokkaimmat kotileipurit voivat toki tehdä pullataikinansa itse.

Ainekset

  • 1 uunipellillinen, n. 16 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (8 kpl, pakaste) tai
  • 3 dl nesteeseen tehty annos pullataikinaa, ohje www.myllynparas.fi

Täyte

  • 2 tlk mangoa kuutioina (2 x säilyke 250/420 g) tai tuoretta 500 g
  • 100 g valkosuklaata raasteena
  • 2 tlk lime-valkosuklaarahkaa (400 g)
  • 2 munaa
  • 1 dl kuivattua mango- tms. kuivattuja hedelmäpaloja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (hopeakuulia)

Valmistusohje

Myllyn Paras -pullataikinalevyt ovat erittäin käteviä pullapohjaisten piirakoiden pohjaksi. Yhden kilon pakkauksessa on 8 kpl taikinalevyjä, joten ne riittävät erittäin hyvin uunipellilliseen piirakkaa. Tämä määrä vastaa noin 3 dl:n pullataikinaa.

Pullataikinalevyt sopivat myös laktoosi-intolerantikoille, sillä ne ovat laktoosittomia. Levyissä ei myöskään ole käytetty lainkaan säilöntäaineita.

Katso Arjan opasvideo piirakan valmistamiseen

Levitä pullataikinalevyt vieri viereen leivinpaperin päälle reunalliselle pellille. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat suuren, pellin kokoisen piirakkapohjan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa pellin reunoille.

Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (45-60 min ajan). Voit myös kohottaa piirakkapohjaa huoneenlämmössä, jolloin aikaa kuluu enemmän, esim. työpäivän ajan tai yön yli.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä seos kohonneelle piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 25-35 min. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi. Koristele hopeakuulilla halutessa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat