Mangojuustokakku
Julkaistu
Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mangojuustokakku sopii täydellisesti esimerkiksi pääsiäispöytään.
Pohja
- 175 g kaurakeksejä
- 75 g margariinia
Tuorejuustotäyte
- 4 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 1–1 ½ dl sokeria
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 ½ dl vispikermaa
Mangopäällys
- 250 g mangososetta (esim. 2 kpl vauvanruokasosetta)
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl vettä
Koristeluun
- marenkeja, marjoja, mangoviipaleita tai muita hedelmiä
Valmistusohje
- Sulata margariini. Murenna keksit muruiksi monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja sulanut margariini tasaiseksi massaksi.
- Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Vie jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
- Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi.
- Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa kaapimella. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Laita liivate kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
- Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan