Mangojuustokakku

mangojuustokakku
Herkullinen mangojuustokakku sopii pääsiäispöytään. MTV

Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mangojuustokakku sopii täydellisesti esimerkiksi pääsiäispöytään.

Pohja

  • 175 g kaurakeksejä
  • 75 g margariinia

Tuorejuustotäyte

  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  • 1–1 ½ dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 ½ dl vispikermaa

Mangopäällys

  • 250 g mangososetta (esim. 2 kpl vauvanruokasosetta)
  • 2 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä

Koristeluun

  • marenkeja, marjoja, mangoviipaleita tai muita hedelmiä

Valmistusohje

  1. Sulata margariini. Murenna keksit muruiksi monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja sulanut margariini tasaiseksi massaksi. 
  2. Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle. Vie jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  3. Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. 
  4. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan haarukkavatkaimella sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. 
  5. Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa kaapimella. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  6. Laita liivate kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kuumenna kaksi ruokalusikallista vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.
  7. Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka. Koristele haluamallasi tavalla.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat