Mangoldi antaa kunnon terveyspotkun. Myös pinaattia ja nokkosia voi keittää samalla tavalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g mangoldia
- 1 salottisipuli
- 3 kasvisliemikuutiota
- 12 dl vettä
- 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- leipäkrutonkeja
- parmesaanijuustoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Paloittele mangoldinlehdet pienemmiksi paloiksi, hienonna sipuli. Paista sipulia ja mangoldia hetki voissa padassa.
2. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Keitä n. 15 minuuttia tai kunnes mangoldinlehdet ovat pehmenneet, lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile krutonkien ja parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!