Mandoldikeitto
Julkaistu
Mangoldi antaa kunnon terveyspotkun. Myös pinaattia ja nokkosia voi keittää samalla tavalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- n. 500 g mangoldia
- 1 salottisipuli
- 3 kasvisliemikuutiota
- 12 dl vettä
- 3 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- leipäkrutonkeja
- parmesaanijuustoa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Paloittele mangoldinlehdet pienemmiksi paloiksi, hienonna sipuli. Paista sipulia ja mangoldia hetki voissa padassa.
2. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Keitä n. 15 minuuttia tai kunnes mangoldinlehdet ovat pehmenneet, lisää maitoa vähän kerrallaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile krutonkien ja parmesaanin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto