Mämmikääretorttu
Mämmikääretorttu sopii pääsiäisen juhlapöytään. Testaa Marttojen resepti!
Ainekset
- 5 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Väliin
- 300–400 g mämmiä
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 prk maitorahkaa (250 g)
- noin 1 dl appelsiinimarmeladia
Valmistusohje
Valmista ensin kääretorttu. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja tasoita kevyesti. Paista 225-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kellanruskea. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetki.
Notkista mämmiä ja levitä sitä tasaisesti kääretorttulevylle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkaa ja appelsiinimarmeladia maun mukaan. Levitä rahkaseos mämmikerroksen päälle ja kääri torttu rullalle. Anna kääretortun tekeytyä viileässä mielellään seuraavaan päivään.
Resepti: Martat
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti