Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mamman Marjapiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suussa sulava marjapiirakka on suomalainen kesäherkku. Valitse täytteeseen joko kermaviiliä tai hiutaleita oman maun mukaan.

Ainekset

  • noin 10 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • n. 4 dl mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia

Päälle vaihtoehto 1

  • 1 tlk kermaviiliä (200 g)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna

Päälle vaihtoehto 2

  • ½ dl juoksevaa margariinia (pullosta)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Tattari- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Viehkeä vattupiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaPuolukka-kookosneliötMustikkapiirakka sitruunatahnalla ja kookoksellaMustikka-tuorejuustopiirakka kätevästiHelppo marjapiirakka
MarjapiirakkaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Marjapiirakka
  • 08.07.202213:05
    Mustikkapiirakka

    Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidolla

  • 15.07.201912:01
    Puolukkapiirakka

    Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteeniton kaura-raparperipiirakka

  • 18.02.201300:00
    Mustikkapiirakka

    Marjapiirakka murutaikinaan

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Karviaispiiras kermavaahdon kera