Mainos

Mamman Marjapiiras

Suussa sulava marjapiirakka on suomalainen kesäherkku. Valitse täytteeseen joko kermaviiliä tai hiutaleita oman maun mukaan.

Ainekset

  • noin 10 palaa

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • n. 4 dl mustikoita, mustaherukoita tai vadelmia

Päälle vaihtoehto 1

  • 1 tlk kermaviiliä (200 g)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 muna

Päälle vaihtoehto 2

  • ½ dl juoksevaa margariinia (pullosta)
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl Myllyn Paras Tattari- tai Neljän Viljan Hiutaleita

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän, noin 25-30 cm:n piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviili, sokerit ja muna keskenään ja levitä seos pohjalle. Kaada päälle marjat. Jos teet täytteen 2, yhdistä margariini, sokeri ja hiutaleet ja ripottele marjojen päälle. Paista piirasta 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Koristele halutessasi tuorein marjoin ja vihrein yrtein.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.