Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen opastuksella herkullisia seesami-broilerinugetteja, jotka saivat rinnalleen teriyakilla maustettuja juureksia ja mangoista majoneesia. Reseptistä tulee neljä annosta.
Seesami-broilerinugetit
- 400–500 g broilerin rintafileitä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 pss crispy chicken mausteseosta
- 1-2 rkl seesaminsiemeniä
Teriyaki-juurekset
- 6 isoa rosamundaperunaa
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 2 rkl teriyaki-kastiketta
Mangomajoneesi
- 2 dl valmista majoneesia
- 1 dl mangokastiketta
- ripaus suolaa
- ripaus chilimausteseosta
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Valmista ensin juurekset. Pese perunat, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat ja palsternakat sormen paksuisiksi tikuiksi. Sekoita juuresten joukkoon kulhossa teriyakikastike. Kaada juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 225- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Paloittele sillä välin broilerinrintafileet pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa palojen joukkoon seesamiöljy, crispy chicken mausteseos ja seesaminsiemenet. Kaada palat juuresten päälle ja jatka paistamista toiset 20 minuuttia.
Sekoita mangomajoneesin ainekset kulhossa.
Ota juurekset ja rapeat broilerinugetit uunista. Tarjoile mangomajoneesin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka