Seesami-broilerinugetit 8:01

Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa valmistettiin Teresa Välimäen opastuksella herkullisia seesami-broilerinugetteja, jotka saivat rinnalleen teriyakilla maustettuja juureksia ja mangoista majoneesia. Reseptistä tulee neljä annosta.

Seesami-broilerinugetit

  • 400–500 g broilerin rintafileitä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 pss crispy chicken mausteseosta
  • 1-2 rkl seesaminsiemeniä

Teriyaki-juurekset

  • 6 isoa rosamundaperunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta

Mangomajoneesi

  • 2 dl valmista majoneesia
  • 1 dl mangokastiketta
  • ripaus suolaa
  • ripaus chilimausteseosta
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Valmista ensin juurekset. Pese perunat, porkkanat ja palsternakka. Leikkaa perunat lohkoiksi ja porkkanat ja palsternakat sormen paksuisiksi tikuiksi. Sekoita juuresten joukkoon kulhossa teriyakikastike. Kaada juurekset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 225- asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Paloittele sillä välin broilerinrintafileet pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa palojen joukkoon seesamiöljy, crispy chicken mausteseos ja seesaminsiemenet. Kaada palat juuresten päälle ja jatka paistamista toiset 20 minuuttia.

Sekoita mangomajoneesin ainekset kulhossa.

Ota juurekset ja rapeat broilerinugetit uunista. Tarjoile mangomajoneesin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!