Teresa Välimäki kokkasi Makujen aamu -ohjelmassa herkullista Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä.
Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä (4 annosta)
- 500 g broilerin rintafileitä
- tilkka öljyä
- 0,5 dl ponzukastiketta (esim. Kikkoman)
- 2 tl hunajaa
- 0,5 tl chililastuja
- 2 rkl hienonnettua minttua
- ripaus mustapippuria
Kasvikset
- 400 g parsakaalia
- 2 paprikaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä murskattuina
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Kastike
- 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl hunajaa
- 2 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
Ota broilerin rintafileet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos broileripalojen joukkoon. Kääntele niin, että palat maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan hetkeksi.
Pese parsakaali ja paprikat, valuta hyvin. Paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita kulhon pohjalle oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Kääntele kasvikset seoksessa. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ruskista broileri palat nopeasti paistinpannulla öljytilkassa ja nostele palat kasvisten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset ja anna maustua hetki. Tarjoile ponzubroileri kasvisten ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa