Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

10:09Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia
Julkaistu 13.03.2019 09:25

MTV LIFESTYLE

Teresa Välimäki kokkasi Makujen aamu -ohjelmassa herkullista Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä.

Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä (4 annosta)

  • 500 g broilerin rintafileitä
  • tilkka öljyä
  • 0,5 dl ponzukastiketta (esim. Kikkoman)
  • 2 tl hunajaa
  • 0,5 tl chililastuja
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • ripaus mustapippuria

Kasvikset

  • 400 g parsakaalia
  • 2 paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuina
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria
Teresa Välimäen valmistamaa ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia.Makujen aamu

Ota broilerin rintafileet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos broileripalojen joukkoon. Kääntele niin, että palat maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan hetkeksi.

Pese parsakaali ja paprikat, valuta hyvin. Paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita kulhon pohjalle oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Kääntele kasvikset seoksessa. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ruskista broileri palat nopeasti paistinpannulla öljytilkassa ja nostele palat kasvisten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset ja anna maustua hetki. Tarjoile ponzubroileri kasvisten ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Butter chicken – se paras ohje intialaiseen voikanaanParmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeillaHärkismoussakaShakshuka eli mausteinen tomaatti-kananmunavuokaJogurtissa marinoidut broilerivartaatJuustocurry herneiden kera
Makujen aamuBroileriPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Makujen aamu
  • 03.04.201909:00
    Huomenta Suomi

    Makujen aamu: Seesami-broilerinugetit, teriyaki-juureksia ja mangomajoneesia

  • 27.03.201909:00
    Quesadillat

    Makujen aamu: Quesadillat maissisalaatilla ja avokado-jogurttikastikkeella

  • 20.03.201909:00
    Lohikeitto

    Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeitto

  • 13.03.201909:25
    Broileri

    Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

  • 20.06.201807:16
    Huomenta Suomi

    Vuohenjuusto-munakoisoburgeri, grillattuja kasviksia ja harissakastiketta