Mainos
Mainos

Makujen aamu: Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä

Teresa Välimäki kokkasi Makujen aamu -ohjelmassa herkullista Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä.

Ponzu-marinoitua broileria ja paahdettuja kasviksia pellillä (4 annosta)

  • 500 g broilerin rintafileitä
  • tilkka öljyä
  • 0,5 dl ponzukastiketta (esim. Kikkoman)
  • 2 tl hunajaa
  • 0,5 tl chililastuja
  • 2 rkl hienonnettua minttua
  • ripaus mustapippuria

Kasvikset

  • 400 g parsakaalia
  • 2 paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuina
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl paksua maustamatonta jogurttia
  • 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • 2 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

Ota broilerin rintafileet huoneen lämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada seos broileripalojen joukkoon. Kääntele niin, että palat maustuvat kauttaaltaan. Jätä marinoitumaan hetkeksi.

Pese parsakaali ja paprikat, valuta hyvin. Paloittele ne reiluiksi paloiksi. Sekoita kulhon pohjalle oliiviöljy, valkosipuli sekä suola ja mustapippuri. Kääntele kasvikset seoksessa. Kaada kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ruskista broileri palat nopeasti paistinpannulla öljytilkassa ja nostele palat kasvisten päälle. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset ja anna maustua hetki. Tarjoile ponzubroileri kasvisten ja raikkaan jogurttikastikkeen kera.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja