Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maksapihvit omenan ja sipulin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g nuoren naudan maksaa
  • 2 dl ruisjauhoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 omenaa
  • 1 iso sipuli

Tarjoiluun

  • 4 annosta perunamuusia

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat. Huuhdo maksa, kuivaa se hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ruisjauho, suola sekö pippuri ja leivitä maksaviipaleet seoksessa.

2. Paista sipulirenkaat pehmeiksi voissa. Laita omenalohkot mukaan paistumaan paistamisen viime minuuteiksi.

3. Paista maksapihvit pannulla voissa keskilämmöllä noin 1 ½ - 3 minuuttia kummaltakin puolelta, maksa saa olla mielellään vähän rosaa sisältä. Tarjoile pihvit sipulirenkaiden, omenalohkojen ja perunamuusin kanssa.

Lihakaupoissa myynnissä oleva maksa on yleensä nuorta nautaa. Sen voi viipaloida ja paistaa nopeasti pihveiksi, jotka ovat mureita ja hienoja. Hyviä lisukkeita ovat paistetut omena ja sipuli sekä perunasose.

Lisää aiheesta:

SellerileikeBoeuf LyonnaiseIso LindströminpihviVasikanmaksaa, pekonia ja kapriksiaMerimiespihvit ulkofileestäRydbergin pihvi keltuaisella
MaksaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera