Maksapihvit omenan ja sipulin kera
Lihakaupoissa myynnissä oleva maksa on yleensä nuorta nautaa. Sen voi viipaloida ja paistaa nopeasti pihveiksi, jotka ovat mureita ja hienoja. Hyviä lisukkeita ovat paistetut omena ja sipuli sekä perunasose.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g nuoren naudan maksaa
- 2 dl ruisjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 4 omenaa
- 1 iso sipuli
Tarjoiluun
- 4 annosta perunamuusia
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja lohko omenat. Huuhdo maksa, kuivaa se hyvin ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita keskenään ruisjauho, suola sekö pippuri ja leivitä maksaviipaleet seoksessa.
2. Paista sipulirenkaat pehmeiksi voissa. Laita omenalohkot mukaan paistumaan paistamisen viime minuuteiksi.
3. Paista maksapihvit pannulla voissa keskilämmöllä noin 1 ½ - 3 minuuttia kummaltakin puolelta, maksa saa olla mielellään vähän rosaa sisältä. Tarjoile pihvit sipulirenkaiden, omenalohkojen ja perunamuusin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka