Makkararisotto
Tämä on nopea muunnos risotosta, joka maistuu currylta. Käytä mielellään avorioriisiä, ”aitoa” risottoriisiä. Voit muunnella reseptiä: Makkaran ja herneet voi vaihtaa esimerkiksi kanaan ja aurinkokuivattuihin tomaatteihin.
Neljälle
- 2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 keltasipuli, hienonnettu
- 2 rkl voita tai öljyä
- 2 tl currya
- 5 dl kanalientä
- n. 125 g pakastettuja, vihreitä herneitä
- 300 g lenkkimakkaraa, kuutioina
Valmistusohje
1. Paista riisiä, sipulia ja currya voissa tai öljyssä muutama minuutti.
2. Lisää liemi ja keitä riisi kypsäksi.
3. Kääntele mukaan herneet ja makkara, kun keittoajasta on jäljellä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria