Makkarapata juureksilla
Ihana arkipata, joka on helppo valmistaa.
Neljälle
- 1 pieni juuriselleri, viipaleina
- 2-3 porkkanaa, paloina
- 1 pieni purjo, viipaleina
- 2 palsternakkaa, paloina
- 4-6 perunaa, paloina
- 600 g sianliha- tai muuta makkaraa
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl timjamia
- 5 maustepippuria
- persiljaa
- suolaa
Valmistusohje
1. Laita makkarat pataan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja pistele makkaroihin muutamia reikiä.
2. Lisää juurekset. Murusta mukaan liemikuutio, mausta. Anna padan kiehua hiljalleen kunnes makkarat ja juurekset ovat kypsiä. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan