Makkarapata juureksilla

Ihana arkipata, joka on helppo valmistaa.

Neljälle

  • 1 pieni juuriselleri, viipaleina
  • 2-3 porkkanaa, paloina
  • 1 pieni purjo, viipaleina
  • 2 palsternakkaa, paloina
  • 4-6 perunaa, paloina
  • 600 g sianliha- tai muuta makkaraa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ tl timjamia
  • 5 maustepippuria
  • persiljaa
  • suolaa

Valmistusohje

1. Laita makkarat pataan, lisää vettä niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto ja pistele makkaroihin muutamia reikiä.

2. Lisää juurekset. Murusta mukaan liemikuutio, mausta. Anna padan kiehua hiljalleen kunnes makkarat ja juurekset ovat kypsiä. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!