Makkarakutsut
Grillikemut erilaisten makkaroiden paistamisen merkeissä ovat suosittuja. Tarjoilun järjestäminen on myös helppoa: makkaroita ja hyvää perunasalaattia, mielellään uusista perunoista.
Ainekset
- Kuudelle
Salaatti
- 1,5 kg perunoita,
- kuorineen keitettyjä
- 1 purjo siivuina
- 2 omenaa kuutioina
- 3 rkl kapriksia
- 1,5 dl majoneesia
- 1 dl ranskankermaa
- 1-2 rkl sinappia
- suolaa ja mustapippuria
- 1 nippu ruohosipulia silppuna
- 1 kg erilaisia makkaroita
Valmistusohje
1. Kuori keitetyt perunat, viipaloi ne ja sekoita kulhossa yhteen purjoviipaleiden, omenakuutioiden ja kapristen kanssa.
2. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma, sinappi ja mausteet. Kääntele kastike salaattiainesten sekaan kulhossa. Ripottele päälle ruohosipulisilppua.
3. Grillaa/grillatkaa yhdessä makkaroita ja tarjoile salaatti ja hyvää leipää ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka