Makkaraa leivässä
Tämä on jokaisen ison ja pienen lapsen suosikkiruokaa! Sopii hyvin leiritulelle ja lastenkutsuille. Valitse mielellään hyvälaatuista makkaraa, ja valmista leivät spelttivehnästä jos haluat.
10-12 kpl
- 30 g hiivaa
- 3 dl vettä, kädenlämpöistä (37 astetta)
- ½ tl suolaa
- ½ rkl rapsiöljyä
- 1 dl grahamjauhoja
- 7-8 dl vehnäjauhoja
- grillimakkaroita
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva ja vesi, lisää suola ja öljy, työstä mukaan grahamjauhot ja niin paljon vehnäjauhoja että taikina irtoaa kulhon reunoista eikä ole liian tahmeaa.
2. Kohota 30 minuuttia. Jaa taikina 10-12 osaan.
3. Pyörittele sormenpaksuisia pitkoja, kääri ne makkaroiden ympärille.
4. Pujota makkarat grillivartaille. Paista grillillä, kääntele niitä niin että leivät kypsyvät joka puolelta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti