Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraa ja mustia papuja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 4 grilli- tai muuta annosmakkaraa

Papusekoitus

  • 1 dl kuivattuja mustia papuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl suolaa
  • 1 punainen paprika
  • ½ salaattisipulia
  • 2 rkl tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • mango chutneyta
  • rucolanlehtiä

Valmistusohje

1. Laita pavut likoamaan veteen noin 10 tunniksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita liotetut pavut, sipulisilppu, valkosipuli ja laakerinlehti kattilaan ja lisää vettä, niin että pavut peittyvät. Kiehauta ja lisää suola. Anna kiehua hiljaa poreillen 40 minuuttia, tai kunnes pavut ovat pehmeitä. Ota laakerinlehti keitoksesta.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Grillaa paprikaa kuori ylöspäin 15 minuuttia. Laita paprikanpuolikkaat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä kuori irti ja leikkaa kuutioiksi.

3. Puhdista ja leikkaa salaattisipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita yhteen pavut, paprikakuutiot, salaattisipulisiivut ja korianteri. Kuumenna ja pidä lämpimänä tarjoiluun. Paista makkarat ja tarjoile papusekoituksen, mangochutneyn ja rucolan kanssa.

Mustat pavut ovat oikea herkku. Jos kuivattujen mustapapujen käyttö ei houkuta, keitettyjä mustapapuja löytyy myös valmiina purkista. 1 desiä kuivattuja papuja vastaa noin 3 desiä keitettyjä. Kun pavut ja paprika on valmisteltu etukäteen, loppu ruuanlaitto sujuu ripeästi.

Lisää aiheesta:

Foul medames, papumuhennosJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaChorizonmakuinen vahva härkäpataMustasilmäpapuja sienten keraCassoulet valkoisilla pavuilla
MakkaraGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja