Makkaraa ja mustia papuja

Mustat pavut ovat oikea herkku. Jos kuivattujen mustapapujen käyttö ei houkuta, keitettyjä mustapapuja löytyy myös valmiina purkista. 1 desiä kuivattuja papuja vastaa noin 3 desiä keitettyjä. Kun pavut ja paprika on valmisteltu etukäteen, loppu ruuanlaitto sujuu ripeästi.

Neljälle

  • 4 grilli- tai muuta annosmakkaraa

Papusekoitus

  • 1 dl kuivattuja mustia papuja
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • ½ tl suolaa
  • 1 punainen paprika
  • ½ salaattisipulia
  • 2 rkl tuoretta korianteria

Tarjoiluun

  • mango chutneyta
  • rucolanlehtiä

Valmistusohje

1. Laita pavut likoamaan veteen noin 10 tunniksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Laita liotetut pavut, sipulisilppu, valkosipuli ja laakerinlehti kattilaan ja lisää vettä, niin että pavut peittyvät. Kiehauta ja lisää suola. Anna kiehua hiljaa poreillen 40 minuuttia, tai kunnes pavut ovat pehmeitä. Ota laakerinlehti keitoksesta.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Grillaa paprikaa kuori ylöspäin 15 minuuttia. Laita paprikanpuolikkaat muovipussiin ja jääkaappiin 30 minuutiksi. Vedä kuori irti ja leikkaa kuutioiksi.

3. Puhdista ja leikkaa salaattisipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri. Sekoita yhteen pavut, paprikakuutiot, salaattisipulisiivut ja korianteri. Kuumenna ja pidä lämpimänä tarjoiluun. Paista makkarat ja tarjoile papusekoituksen, mangochutneyn ja rucolan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.