Makkaraa ja kaalisalaattia
Julkaistu
Hieman erilainen salaatti, jossa keräkaaliraaste maustetaan piparjuurella ja sekoitetaan valkokastikkeen, bechamelin, kanssa.
Neljälle
- 1 pieni keräkaali, karkeasti raastettuna
- vastaraastettua piparjuurta
- 500 g lenkkimakkaraa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 tl kidesokeria
- 2 dl maitoa
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 munankeltuainen
- suolaa ja ripaus cayennepippuria
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeesta: Sulata margariini kattilassa, sekoita mukaan jauhot ja mausteet. Lisää maito ja keitä hiljalleen 5 minuuttia.
2. Ota kattila liedeltä, lisää viinietikka ja keltuainen samalla voimakkaasti sekoittaen. Kuumenna erittäin lyhyt hetki, älä keitä. Anna jäähtyä.
3. Sekoita piparjuurella maustettu kaaliraaste ja kylmä kastike. Tarjoile paistetun lenkkimakkaran kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan