Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraa con cima di rapa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • iso nippu cima di rapaa, pestynä ja pilkottuna (vaihtoehtoisesti mangoldia eli lehtijuurikasta)
  • 8 x 89g makkaraa
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja kokonaisia chilejä maustamiseen

Valmistusohje

- Keitä lehtivihannes kiehuvassa, suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Lämmitä 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä kastikepannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja chilipippurit ja paista kunnes valkosipulista tulee kullanruskeaa.

- Laita lehtivihannes pannulle ja ruskista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

- Lämmitä toisessa kastikepannussa 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarat. Paista muutaman minuutin ajan ennen kuin lävistät makkarat veitsellä niin että osa rasvasta valuu ulos.

- Jos makkarat tarttuvat pannulle lisää muutama lusikallinen vettä öljyn sijaan. Jatka paistamista kunnes makkaroista tulee kullanruskeita ja kypsiä.

- Yhdistä paistetut makkarat ja lehtivihannes ja paista yhdessä muutaman minuutin ajan. Tarjoile kuumana.

Cima di rapa on tuuhea, tummanvihreä lehtivihannes, joka sopii loistavasti valkosipulin ja tulisten chilien seuraan. Sen kelpaa oikein hyvin olla herkullisen italialaisen makkaran vierellä.

Lisää aiheesta:

Cervinialainen linssimuhennosRanskalainen linssi-makkarapataLampaankyljyksiä ja ratatouilleValkosipulispaghettiaKalkkunaa ja sekasieniäT-luupihvi
MakkaraPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja