Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makkaraa con cima di rapa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 hengelle

  • iso nippu cima di rapaa, pestynä ja pilkottuna (vaihtoehtoisesti mangoldia eli lehtijuurikasta)
  • 8 x 89g makkaraa
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja kokonaisia chilejä maustamiseen

Valmistusohje

- Keitä lehtivihannes kiehuvassa, suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Lämmitä 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä kastikepannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja chilipippurit ja paista kunnes valkosipulista tulee kullanruskeaa.

- Laita lehtivihannes pannulle ja ruskista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

- Lämmitä toisessa kastikepannussa 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarat. Paista muutaman minuutin ajan ennen kuin lävistät makkarat veitsellä niin että osa rasvasta valuu ulos.

- Jos makkarat tarttuvat pannulle lisää muutama lusikallinen vettä öljyn sijaan. Jatka paistamista kunnes makkaroista tulee kullanruskeita ja kypsiä.

- Yhdistä paistetut makkarat ja lehtivihannes ja paista yhdessä muutaman minuutin ajan. Tarjoile kuumana.

Lisää aiheesta:

Cervinialainen linssimuhennosRanskalainen linssi-makkarapataLampaankyljyksiä ja ratatouilleValkosipulispaghettiaKalkkunaa ja sekasieniäT-luupihvi
MakkaraPääruoatLiharuoka

Cima di rapa on tuuhea, tummanvihreä lehtivihannes, joka sopii loistavasti valkosipulin ja tulisten chilien seuraan. Sen kelpaa oikein hyvin olla herkullisen italialaisen makkaran vierellä.

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 08.05.202315:45
    Fenkoliruokia

    Harri Syrjäsen chorizo-fenkolipasta

  • 11.07.202108:00
    Paistettu makkara

    Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

  • 21.09.201707:30
    Juurekset

    Maukas juures-chorizopannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kotitekoinen salsicca

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Makkaraa ja mustia papuja