Makkaraa con cima di rapa

Cima di rapa on tuuhea, tummanvihreä lehtivihannes, joka sopii loistavasti valkosipulin ja tulisten chilien seuraan. Sen kelpaa oikein hyvin olla herkullisen italialaisen makkaran vierellä.

4 hengelle

  • iso nippu cima di rapaa, pestynä ja pilkottuna (vaihtoehtoisesti mangoldia eli lehtijuurikasta)
  • 8 x 89g makkaraa
  • 5 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja kokonaisia chilejä maustamiseen

Valmistusohje

- Keitä lehtivihannes kiehuvassa, suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Lämmitä 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä kastikepannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja chilipippurit ja paista kunnes valkosipulista tulee kullanruskeaa.

- Laita lehtivihannes pannulle ja ruskista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.

- Lämmitä toisessa kastikepannussa 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarat. Paista muutaman minuutin ajan ennen kuin lävistät makkarat veitsellä niin että osa rasvasta valuu ulos.

- Jos makkarat tarttuvat pannulle lisää muutama lusikallinen vettä öljyn sijaan. Jatka paistamista kunnes makkaroista tulee kullanruskeita ja kypsiä.

- Yhdistä paistetut makkarat ja lehtivihannes ja paista yhdessä muutaman minuutin ajan. Tarjoile kuumana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.