Makkaraa con cima di rapa
Cima di rapa on tuuhea, tummanvihreä lehtivihannes, joka sopii loistavasti valkosipulin ja tulisten chilien seuraan. Sen kelpaa oikein hyvin olla herkullisen italialaisen makkaran vierellä.
4 hengelle
- iso nippu cima di rapaa, pestynä ja pilkottuna (vaihtoehtoisesti mangoldia eli lehtijuurikasta)
- 8 x 89g makkaraa
- 5 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa ja kokonaisia chilejä maustamiseen
Valmistusohje
- Keitä lehtivihannes kiehuvassa, suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Lämmitä 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä kastikepannulla. Lisää valkosipulinkynnet ja chilipippurit ja paista kunnes valkosipulista tulee kullanruskeaa.
- Laita lehtivihannes pannulle ja ruskista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla.
- Lämmitä toisessa kastikepannussa 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja lisää makkarat. Paista muutaman minuutin ajan ennen kuin lävistät makkarat veitsellä niin että osa rasvasta valuu ulos.
- Jos makkarat tarttuvat pannulle lisää muutama lusikallinen vettä öljyn sijaan. Jatka paistamista kunnes makkaroista tulee kullanruskeita ja kypsiä.
- Yhdistä paistetut makkarat ja lehtivihannes ja paista yhdessä muutaman minuutin ajan. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka