Makkara- ja juurespata papujen kanssa

Arkena on käytännöllistä laittaa ruokaa, jossa on kaikki yhdessä. Pataruoat ovat tällaisia arjen pelastajia, joissa kaikki ainekset kypsyvät yhtä aikaa samassa padassa. Tarjoa lisäksi tomaattisalaattia ja näkkileipää, niin ateria on täydellinen.

Neljälle

  • 300 g lenkkimakkaraa
  • 2 tl sinappia
  • 1 punasipuli
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 5 dl vihanneslientä
  • 2 dl keitettyjä isoja valkoisia papuja
  • 100 g vihreitä papuja

Korisiteeksi

  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lenkkimakkara palasiksi. Levitä sinappia muutamalle palalle. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne isohkoiksi paloiksi.

2. Kiehauta vihannesliemi ja pane porkkanat ja perunat kiehumaan. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.

3. Lisää kattilaan makkarapalat, punasipuli, valkoiset pavut ja vihreät pavut. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä vielä 5 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat läpeensä kypsiä. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!