Makkara- ja juurespata papujen kanssa
Arkena on käytännöllistä laittaa ruokaa, jossa on kaikki yhdessä. Pataruoat ovat tällaisia arjen pelastajia, joissa kaikki ainekset kypsyvät yhtä aikaa samassa padassa. Tarjoa lisäksi tomaattisalaattia ja näkkileipää, niin ateria on täydellinen.
Neljälle
- 300 g lenkkimakkaraa
- 2 tl sinappia
- 1 punasipuli
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 5 dl vihanneslientä
- 2 dl keitettyjä isoja valkoisia papuja
- 100 g vihreitä papuja
Korisiteeksi
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lenkkimakkara palasiksi. Levitä sinappia muutamalle palalle. Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi. Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne isohkoiksi paloiksi.
2. Kiehauta vihannesliemi ja pane porkkanat ja perunat kiehumaan. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.
3. Lisää kattilaan makkarapalat, punasipuli, valkoiset pavut ja vihreät pavut. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä vielä 5 minuuttia. Kokeile, että perunat ovat läpeensä kypsiä. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut