Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makeat samosat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4:lle hengelle

  • 3 omenaa
  • 2 banaania
  • 1 dl rusinoita
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • ½ tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl anissiemeniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl voita

Taikina

  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1-1 ½ tl leivinjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • vettä
  • voiteluun keltuaista

Valmistusohje

Siivilöi jauhot ja yhdistä kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy taikinaan ja ala vaivaamaan lisäten samalla pikkuhiljaa joukkoon kylmää vettä kunnes saat kimmoisan taikinan. Laita taikina hetkeksi lepäämään muovipussissa jääkaappiin.

Valmista täyte. Kuutioi hedelmät ja silppua chili. Sulata voi kattilassa ja pyörittele siinä chili, inkivääri sekä kuivat mausteet. Lisää hedelmäkuutiot ja rusinat. Paista voissa kunnes ne pehmenevät. Mausta hunajalla ja sitruunamehulla. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa taikina 10-12 osaan ja pyöritä palat palloiksi ja pidä muovipussissa leipomisen ajan. Kauli jokainen pallo ohueksi noin 2 mm ohueksi ja jaa keskeltä kahtia.

Laita reilu ruokalusikallinen täytettä keskelle puolikuun muotoista taikinaa ja taita ensin täytteen peitoksi vasen kolmasosa ja sen päälle oikean puolimmainen kolmasosa, niin että muodostuu kolmio.

Ota kolmio käteen ja venytä kaksinkertaista osaa varovasti ylöspäin. Näin saat samosan täytteen peittävän sekä piiraan toiselle puolelle yltävän läpän. Sivele sisäpuolelta kananmunan keltuaisella ja paina kiinni.

Friteeraa samosat öljyssä, kunnes ne ovat kullankeltaisia.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Brittiläinen sipulipiirakka, Shawan reseptiKoko Suomi leipoo: Mariamin Marjatta-Mummon lankakeräKoko Suomi leipoo: Pistaasipullakranssi sitruuna-pistaasikronkantillaKoko Suomi leipoo: Intialaiset kasvissamosatKoko Suomi leipoo: Omenastruudeli ja vaniljakastikeMakeat hampurilaiset
MunkitKasvisruokaGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Munkit
  • 25.4.11:00
    Vappu

    Munkit ilman uppopaistoa

  • 28.04.202407:00
    Vappu

    Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin

  • 27.04.202308:20
    Vappu

    Munkit vapuksi: Perinteinen munkkitaikina, josta teet munkkirinkilät

  • 29.04.202214:21
    Vappu

    Helpot vappumunkit eli Linnean dulce de leche -munkit

  • 01.11.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Possumunkki