Makaronivanukas
Maukasta ja täyttävää arkiruokaa, jota koko perhe arvostaa.
Neljälle
- 4 dl pikamakaroneja
- 200 pekonia, kuutioituna
- 1 maustemitta muskottia
- 2 dl porkkanoita ja herneitä, pakastettuja
- 2 kananmunaa
- 3 ½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä makaronit kypsiksi. Siivilöi vesi pois ja kuumenna keitetyt makaronit kattilassa 1 ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Mausta mustapippurilla ja muskotilla.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista pekoni. Sekoita pekoni, makaronit ja vihannekset uunivuoassa. Vatkaa munat ja maito ja lisää vuokaan. Paista uunin keskitasolla kunnes munamaito on jähmettynyt, noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje