Makaronilaatikko
Klassinen laatikkoruoka, Johon voit mainiosti käyttää tähteeksi jääneitä makaroneja. Makaronilaatikko on usein nuorimpien vieraiden herkkua. Tarjoa ketsupin kera.
4 annosta
- 4 dl makaroneja
- 300 g savukinkkua
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 4 dl juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sitten vesi pois. Voitele uunivuoka ja pane siihen makaronit, sipulihake sekä kinkku- ja porkkanasuikaleet.
2. Raasta juusto karkeammalla terällä. Vatkaa keskenään muna ja maito, sekoitta sitten joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteessa. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa