Makaronilaatikko
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673192/landscape16_9/515/290/61b53486d424b7e244abbd7dca68f89a/kJ/899468-1816.jpg)
Klassinen laatikkoruoka, Johon voit mainiosti käyttää tähteeksi jääneitä makaroneja. Makaronilaatikko on usein nuorimpien vieraiden herkkua. Tarjoa ketsupin kera.
4 annosta
- 4 dl makaroneja
- 300 g savukinkkua
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 4 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 4 dl juustoraastetta
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sitten vesi pois. Voitele uunivuoka ja pane siihen makaronit, sipulihake sekä kinkku- ja porkkanasuikaleet.
2. Raasta juusto karkeammalla terällä. Vatkaa keskenään muna ja maito, sekoitta sitten joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteessa. Paista uunissa noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka