Makaronilaatikko

Klassinen laatikkoruoka, Johon voit mainiosti käyttää tähteeksi jääneitä makaroneja. Makaronilaatikko on usein nuorimpien vieraiden herkkua. Tarjoa ketsupin kera.

4 annosta

  • 4 dl makaroneja
  • 300 g savukinkkua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • 4 dl juustoraastetta
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja suikaloi porkkana. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada sitten vesi pois. Voitele uunivuoka ja pane siihen makaronit, sipulihake sekä kinkku- ja porkkanasuikaleet.

2. Raasta juusto karkeammalla terällä. Vatkaa keskenään muna ja maito, sekoitta sitten joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteessa. Paista uunissa noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!