Makaronilaatikko sianlihalla
Helppo, nopea, mutta täyttävä arkiruoka, jota voit hieman täyteläistää päälle ripotellulla juustoraasteella.
Neljälle
- 4 dl makaronia
- mustapippuria
- ripaus muskottia
- 150 g savusiansivua kuutioina
- 200 g pakasteherneitä ja porkkanoita
- 2 munaa
- ½ dl maitoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä makaronit kypsiksi, kaada keitinvesi pois ja sekoita hieman öljyä, jotta makaronit eivät liimaudu. Mausta mustapippurilla ja varovasti muskotilla.
2. Paista savustetut siansivukuutiot ja valuta ne talouspaperilla. Kerrostele voideltuun uunivuokaan makaronia, lihakuutioita ja vihanneksia.
3. Vatkaa yhteen muna, maito, suola sekä pippuri ja kaada seos makaronien päälle. Paista uunin keskitasolla, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan