Makaronilaatikko pekonin kera

Parhaiten tähän ruokaan sopivat vanhanaikaiset sarvimakaronit, mutta oikeastaan kaikenlainen pasta käy. Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä spagettia, leikkaa se lyhyiksi pätkiksi ja käytä laatikkoruokaan.

Neljälle

  • 3 dl makaroneja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • hiven muskottiraastetta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 paketti pekonisuikaleita
  • 1 dl vahvaa juustoraastetta
  • 3 dl maitoa
  • 3 munaa
  • suolaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita makaroneihin öljy ja ripaus raastettua muskottia. Lisää makaroneihin sipulisilppu, pekonisuikaleet sekä juustoraaste ja sekoita. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan.

2. Vatkaa yhteen maito ja munat, suolaa ja kaada vuokaan makaronin päälle. Puuteroi pinta paprikajauheella.

3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniinvärinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.