Makaronilaatikko pekonin kera
Parhaiten tähän ruokaan sopivat vanhanaikaiset sarvimakaronit, mutta oikeastaan kaikenlainen pasta käy. Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä spagettia, leikkaa se lyhyiksi pätkiksi ja käytä laatikkoruokaan.
Neljälle
- 3 dl makaroneja
- 1 rkl rypsiöljyä
- hiven muskottiraastetta
- 1 sipuli silputtuna
- 1 paketti pekonisuikaleita
- 1 dl vahvaa juustoraastetta
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- suolaa
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne. Sekoita makaroneihin öljy ja ripaus raastettua muskottia. Lisää makaroneihin sipulisilppu, pekonisuikaleet sekä juustoraaste ja sekoita. Kaada makaroniseos voideltuun uunivuokaan.
2. Vatkaa yhteen maito ja munat, suolaa ja kaada vuokaan makaronin päälle. Puuteroi pinta paprikajauheella.
3. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniinvärinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan