Makaronilaatikko

Helppo, nopea makaronilaatikko on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Mikä parasta, se maistuu yleensä perheen pienimmillekin. Kokeile Sami Garamin helppoa ja maittavaa ohjetta. Annos valmistuu uunissa kolmessa vartissa.

Ainekset

  • 1 pss (400 g) makaronia
  • 400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 8 dl rasvatonta maitoa
  • 3 kananmunaa

Valmistusohje

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi. Ruskista jauheliha ja pilkottu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja kananmunat keskenään ja mausta munamaito suolalla ja pippurilla.

Yhdistä ainekset uunivuokaan ja paista makaronilaatikko kypsäksi, 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kun munamaito on kokonaan hyytynyt, laatikko on valmista.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.