Makaroni-kukkakaalipaistos kolmella juustolla
Tämä resepti on kolmella englantilaisella juustolla viritetty oma versioni klassisesta amerikkalaisesta mac and cheese -reseptistä. Kypsä cheddarjuusto lisää voimakkaan maun pohjalle, kun taas murenevat lancashire- ja cheshirejuustot sulavat pehmeäksi, kermaiseksi kastikkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljä annosta
Raaka-aineet
- 300 g kukkakaalin kukintoa
- 300 g kuivattua makaronia
- 60 g voita, lisäksi muutama nokare
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 2 tl englantilaista sinappijauhoa
- 6 dl täysmaitoa
- Hyppysellinen cayennepippuria
- Merisuolaa maun mukaan
- 100 g kypsää cheddarjuustoa raastettuna
- 100 g lancashirejuustoa murennettuna
- 100 g cheshirejuustoa murennettuna
- 3 rkl tuoreita vaaleita leivänmuruja
- 1 rkl timjaminlehtiä
Valmistusohje
1. Kuumenna iso kattilallinen reilusti suolattua vettä kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja keitä 4–5 minuuttia, kunnes se on pehmentynyt. Nosta kukkakaali kattilasta reikäkauhalla ja kasta jäävedessä, jotta sen kypsyminen keskeytyy. Valuta hyvin.
2. Kaada makaronit kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä al denteksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta, huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä ja valuta uudestaan. Sekoita makaroni, kukkakaali ja muutama nokare voita isossa kulhossa.
3. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Tee roux kuumentamalla 60 g voita pannulla ja sekoittamalla joukkoon vehnäjauho ja sinappijauhe. Lisää maito vähitellen vatkaten samalla koko ajan pallovispilällä, kunnes seos on tasaista. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi miedolla lämmöllä vatkaten usein, kunnes seos paksunee. Mausta reilusti cayennepippurilla ja merisuolalla (maun mukaan).
4. Sekoita kolme juustoa yhteen ja sekoita juustoseoksesta puolet kastikkeeseen. Sekoita hyvin, kunnes kaikki juusto on sulanut ja kastike on taas tasaista. Lisää makaroni ja kukkakaali kastikkeeseen ja sekoita hyvin, jotta ne saavat kastikepeitteen. Levitä seos isoon gratiinivuokaan.
5. Sekoita yhteen jäljellä oleva juusto, leivänmurut ja timjaminlehdet. Sirottele seos makaroni-kukkakaaliseoksen päälle. Paista noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kullanväristä ja rapeaa. Tarjoile heti.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Vappu Pimiän minestronekeitto