1. Kuumenna iso kattilallinen reilusti suolattua vettä kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja keitä 4–5 minuuttia, kunnes se on pehmentynyt. Nosta kukkakaali kattilasta reikäkauhalla ja kasta jäävedessä, jotta sen kypsyminen keskeytyy. Valuta hyvin.
2. Kaada makaronit kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä al denteksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Valuta, huuhtele kylmässä juoksevassa vedessä ja valuta uudestaan. Sekoita makaroni, kukkakaali ja muutama nokare voita isossa kulhossa.
3. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Tee roux kuumentamalla 60 g voita pannulla ja sekoittamalla joukkoon vehnäjauho ja sinappijauhe. Lisää maito vähitellen vatkaten samalla koko ajan pallovispilällä, kunnes seos on tasaista. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi miedolla lämmöllä vatkaten usein, kunnes seos paksunee. Mausta reilusti cayennepippurilla ja merisuolalla (maun mukaan).
