Maissikeittoa kinkulla
Julkaistu
Hieman erilainen keitto, jossa vatkattu munanvalkuainen tekee siitä kevyesti kuohuisen.
Neljälle
- 1 prk maissia, noin 4 dl
- 2 munanvalkuaista
- 2 rkl maitoa
- 12 dl kanalientä
- 1 rkl maizenasuurusta
- 150 g savukinkkua, suikaleina
- suolaa
Valmistusohje
1. Vatkaa valkuaiset kovaksi. Lisää maito ja jatka vatkaamista.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää valutetut maissit ja mausta suolalla. Sekoita maizena vesitilkkaan ja vatkaa mukaan liemeen. Hauduta kunnes keitto sakenee hieman. Lisää munanvalkuaisvaahto, ripottele päälle kinkku ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti