Maissikeitto
Tässä ruokaisassa keitossa on täyteläinen maku ja kauniin keltainen väri. Käytä tuoretta, purkitettua maissia - siinä on runsaasti tärkkelystä, joka saostaa keiton. Koristele lihapaloilla ja munahakkeluksella.
6 annosta
- 8½ dl lihalientä
- 1 prk maissiöljyä
- 1½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- muutama pisara keltaista elintarvikeväriä
- 225 g lehtipihviä
- 1 rkl voita
- 1 kovaksi keitetty kananmuna
Valmistusohje
1. Kiehauta lihaliemi ja pane joukkoon maissi. Keitä samalla sekoittaen, kunnes maissi soseutuu. Lisää suola, pippuri ja keltainen elintarvikeväri ja hauduta hiljalleen 10 minuuttia.
2. Suikaloi lehtipihvi ja leikkaa se poikittain pieniksi paloiksi. Kuumenna voita paistinpannussa ja ruskista lihapalat. Kuori ja hienonna kananmuna.
3. Jaa keitto lämmitetyille keittolautasille, asettele päälle lihapalat ja koristele munahakkeluksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti