Maissikakkuset
Maissikakkuset ovat herkullinen lounas tai iltapala, ja ne maistuvat myös liharuokien lisukkeena. Lisäksi ne sopivat hyvin noutopöytään. Tarjoile keitetyn riisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 tl hiivaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 l sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl maissinjyviä
- 4 tl neutraalin makuista öljyä
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva osaan maitoa ja vatkaa sitten hiivaseos maidon loppuosaan. Lisää jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan nousta noin puoli tuntia.
2. Valuta maissinjyvät huolellisesti. Silppua ruohosipuli. Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Sekoita vatkatut kananmunat, valutetut maissinjyvät ja öljy taikinaan. Lisää ruohosipuli.
3. Paista kakkuset ohukaispannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti