Maissikakkuset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673204/landscape16_9/515/290/31af47f9c87605e3fffbc18f62c67df3/Gv/893272-1882.jpg)
Maissikakkuset ovat herkullinen lounas tai iltapala, ja ne maistuvat myös liharuokien lisukkeena. Lisäksi ne sopivat hyvin noutopöytään. Tarjoile keitetyn riisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 tl hiivaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 l sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 dl maissinjyviä
- 4 tl neutraalin makuista öljyä
- 1 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Liuota hiiva osaan maitoa ja vatkaa sitten hiivaseos maidon loppuosaan. Lisää jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan nousta noin puoli tuntia.
2. Valuta maissinjyvät huolellisesti. Silppua ruohosipuli. Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Sekoita vatkatut kananmunat, valutetut maissinjyvät ja öljy taikinaan. Lisää ruohosipuli.
3. Paista kakkuset ohukaispannulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka