Kurpitsa ja maissi vievät ajatukset elonkorjuujuhlaan. Tässä ruokalajissa kohtaavat miedot ja pehmeät maut. Tarjoa seurana jotain pureskeltavaa, vaikkapa hyvää leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 300 g penne-pastaa
- 400 g kurpitsaa
- 1 purkki maissia (400 g)
- 1 sipuli
- 20 g voita
- 4 dl kasvislientä
- 1½ dl kermaa
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
2. Paloittele kurpitsa sentin kuutioiksi ja hienonna sipuli. Kuullota kurpitsa, maissi ja sipuli voissa kookkaassa paistinpannussa. Kaada päälle lihaliemi ja anna hautua viiden minuutin ajan. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste.
3. Kaada myös pasta paistinpannuun ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.