Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maijan helppo jauhelihapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 2 pkt 800 g valmista piirakkataikinaa
  • 1 rkl öljyä
  • 600 g nautajauhelihaa
  • 2 perunaa pieninä kuutioina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl kermaa
  • voiteluun 1 kananmuna
  • pinnalle tummia ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Valmista täyte. Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha. Lisää joukkoon loput täyteainekset. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää. Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkataikinalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se leivinpaperin avulla pelille. Kaaviloi toinen piirakkalevy myös leivinpaperin päällä.

Levitä täyte pellille piirakkapohjan päälle tasaisesti ja jätä reunoille tilaa noin kaksi senttiä. Nosta reunat ylös ja voitele kananmunalla. Laita kaaviloitu piirakkalevy kanneksi leivinpaperia apuna käyttäen. Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele piiras kananmunalla ja ripottele pinnalle ruiskorppujauhoja. Pistele haarukalla reikiä piirakan pinnalle.

Tiistaina herkutellaan Maijan helpolla jauhelihapiirakalla. Pellillisestä piirakkaa tulee helposti syötävää isommallekin porukalle. Piirakka on myös mainio retkieväs ulkosalle.

Laita 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes taikina on kypsää.

Nauti lämpimänä raikkaan vihreän salaatin kera .

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle. Piirakka on myös mainio retkieväs ulkosalle.

Lisää aiheesta:

SkagenpiirakkaPorkkanapiirakkaHelppo mantelinen omenapiirasVihannespiirakkaLihapiirakat lappeenrantalaisittainPiiras uusista perunoista ja juustosta
JauhelihapiirakkaLiharuokaNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Lihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 08.08.202108:00
    Kari Aihinen

    Kari Aihisen empanada – mahtava ruoka jauhelihasta ja tortilloista

  • 05.09.201710:20
    Lihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-munuaispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Mausteinen kaali-lihapiirakka