Maijan helppo jauhelihapiirakka

Tiistaina herkutellaan Maijan helpolla jauhelihapiirakalla. Pellillisestä piirakkaa tulee helposti syötävää isommallekin porukalle. Piirakka on myös mainio retkieväs ulkosalle.

Ainekset

  • 2 pkt 800 g valmista piirakkataikinaa
  • 1 rkl öljyä
  • 600 g nautajauhelihaa
  • 2 perunaa pieninä kuutioina
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
  • 2 dl kermaa
  • voiteluun 1 kananmuna
  • pinnalle tummia ruiskorppujauhoja

Valmistusohje

Valmista täyte. Ruskista isolla pannulla öljyssä jauheliha. Lisää joukkoon loput täyteainekset. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes peruna on kypsää. Jäähdytä täyte.

Kaaviloi piirakkataikinalevy uunipellin kokoiseksi leivinpaperin päällä ja nosta se leivinpaperin avulla pelille. Kaaviloi toinen piirakkalevy myös leivinpaperin päällä.

Levitä täyte pellille piirakkapohjan päälle tasaisesti ja jätä reunoille tilaa noin kaksi senttiä. Nosta reunat ylös ja voitele kananmunalla. Laita kaaviloitu piirakkalevy kanneksi leivinpaperia apuna käyttäen. Painele reunat kevyesti sormilla kiinni.

Voitele piiras kananmunalla ja ripottele pinnalle ruiskorppujauhoja. Pistele haarukalla reikiä piirakan pinnalle.

Laita 200-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes taikina on kypsää.

Nauti lämpimänä raikkaan vihreän salaatin kera .

Pellillisestä tulee helposti syötävää isommallekin porukalle. Piirakka on myös mainio retkieväs ulkosalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!